Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie
175 C, mittenfals, 45 minuter
200 g rumsvarmt smör
5 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl hackade valfria nötter
mini-marshmallows till garnering
Kolasås
50 g smör
1,5 dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
Smörj och bröa en rund bakform.
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i sänder.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna (jag använde valnötter som jag körde snabbt i matberedare).
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Tryck ner mini-marshmallowsar medan kakan fortfarande är varm och låt sedan svalna.
Gör i ordning kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt sjuda tills den tjocknar. Ringa sedan såsen över kakan och servera!
Kommentarer