Marmorerade brownies med hallon

Foto: AmandaVi
Recept från "Två systrars söta", Lisa & Monica Eisenman
Ca 15 bitar
300 g mörk choklad (minst 50%)
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-fyllning
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnform ca 20 x 30 cm.
Börja med chokladsmeten. Smält chokladen och smör i en skål över vattenbad.
Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Vispa i en separat skål alla ingredienserna till cream cheese-smeten (förutom hallonen).
Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, låt svalna och ställ sedan in i kylskåp i ca 1 timme. Skär sedan rutor och servera.
Kommentarer